Heinäkuun viimeiset päivät saimme viettää mukavassa seurassa kun ystäväperhe oli meillä käymässä pari yötä. Heidän tyttärensä on viikon vanhempi meidän kuopusta, ja oli niin mukava seurata toista saman ikäistä ipanaa pari päivää. Kivan kun kävitte S&A&M!
Samalla kun ystävät olivat täällä, niin kummipoikamme perhe tuli moikkaamaan myös yhteisiä ystäviämme. Oli kyllä taas vipinää, vaikkakin meidän esikoinen olikin mummolassa (Ja siellä se on edelleen. Tulee kuulemma huomenna kotiin).
MansikkaPavlova
pohja:
5 kananmunan valkuaista
2,5 dl tomusokeria
2 tl perunajauhoa (tai maissijauhoa)
2 tl vaniljasokeria
täyte:
1 prk kermaa
1 prk vaniljarahkaa
2 tl tomusokeria
mansikoita tai muita marjoja/hedelmiä
1.Marenkipohja: Kuumenna uuni noin 110 asteeseen (minulla 100
astetta kun uuni on niin tehokas). Jos marenki halkeilee, vähennä lämpöä.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään sokeri, maissijauhot ja
vaniljasokeri. Lisää seos valkuaisvaahdon joukkoon pienissä erissä koko ajan vatkaten,
kunnes taikina on paksua ja kiiltävää.
2.Piirrä leivinpaperin nurjalle
puolelle tarjoiluastian ääriviivat, niin tiedät mille alueelle levität
marenkivaahtoa. Jätä keskelle kuoppa täytteitä varten. Paista uunin
keskitasolla 3h.
3.Vatkaa kerma vaahdoksi, ja lisää
rahka ja tomusokeri joukkoon. Täytä marenki juuri ennen tarjoilua ja koristele
marjoilla/hedelmillä!
No totta, aikast kökkö kesä on ollut. Täksi viikoksi lupaili parempaa, toivotaan! Hey ja kiitos pavlovavinkistä, mulla onkin tääl mökillä pari valmista marenkipohjaa. (Mummu toi, jonkin pienen taivassalolaisen leipomon omia, joten melkein kuin itsetehty ;) Mustikat ja vadelmat takapihalta ja avot! :)
VastaaPoistaPalataan loppuviikosta noista kuljetushommeleista :)
Ihan paras jälkkäri :D
PoistaJep, palataan!!