sunnuntai 2. elokuuta 2015

Elokuu

Se olisi sitten elokuu, ja kesää ei ole vieläkään näkynyt. On ollut kyllä todella huono kelinen kesä. No jos sitten ensi vuonna...

Heinäkuun viimeiset päivät saimme viettää mukavassa seurassa kun ystäväperhe oli meillä käymässä pari yötä. Heidän tyttärensä on viikon vanhempi meidän kuopusta, ja oli niin mukava seurata toista saman ikäistä ipanaa pari päivää. Kivan kun kävitte S&A&M!
Samalla kun ystävät olivat täällä, niin kummipoikamme perhe tuli moikkaamaan myös yhteisiä ystäviämme. Oli kyllä taas vipinää, vaikkakin meidän esikoinen olikin mummolassa (Ja siellä se on edelleen. Tulee kuulemma huomenna kotiin).


Ruokana oli grillivartaita, ja jokainen sai itse koota omat vartaansa. Lihana oli possua, nautaa ja broileria, ja vihannespuolella paprikaa, herkkusieniä, kesäkurpitsaa, sipulia, tuoretta ananasta, maissia ja kirsikkatomaatteja. Lihat marinoitiin Santa Marian grill oil garlicilla, ja grillissä vihannekset sai samaa marinadia päälle. Ja oli kyllä hyvää! Yleensä en marinadeja ostele, kun se on isännän hommaa. Mutta nyt kun isäntä ei ollut paikalla, nappasin kaupan hyllyltä vain jonkun putelin. Kerrankin osuin oikeaan :)


Jälkkäriksi tein mansikka-mustikkapavlovan, ja voi että kun se oli taas niin hyvää. Tämä oli kolmas kerta jo kun sitä tein, ja taas se katosi parempiin suihin nopeasti. Ekan kerran tein sitä juhannuksena, ja ihastuin silloin sen helppouteen (ja hyvään makuun)!



MansikkaPavlova

pohja:
5 kananmunan valkuaista
2,5 dl tomusokeria
2 tl perunajauhoa (tai maissijauhoa)
2 tl vaniljasokeria

täyte:
1 prk kermaa
1 prk vaniljarahkaa
2 tl tomusokeria
mansikoita tai muita marjoja/hedelmiä

1.Marenkipohja: Kuumenna uuni noin 110 asteeseen (minulla 100 astetta kun uuni on niin tehokas). Jos marenki halkeilee, vähennä lämpöä. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään sokeri, maissijauhot ja vaniljasokeri. Lisää seos valkuaisvaahdon joukkoon pienissä erissä koko ajan vatkaten, kunnes taikina on paksua ja kiiltävää.
2.Piirrä leivinpaperin nurjalle puolelle tarjoiluastian ääriviivat, niin tiedät mille alueelle levität marenkivaahtoa. Jätä keskelle kuoppa täytteitä varten. Paista uunin keskitasolla 3h.
3.Vatkaa kerma vaahdoksi, ja lisää rahka ja tomusokeri joukkoon. Täytä marenki juuri ennen tarjoilua ja koristele marjoilla/hedelmillä!

2 kommenttia:

  1. No totta, aikast kökkö kesä on ollut. Täksi viikoksi lupaili parempaa, toivotaan! Hey ja kiitos pavlovavinkistä, mulla onkin tääl mökillä pari valmista marenkipohjaa. (Mummu toi, jonkin pienen taivassalolaisen leipomon omia, joten melkein kuin itsetehty ;) Mustikat ja vadelmat takapihalta ja avot! :)

    Palataan loppuviikosta noista kuljetushommeleista :)

    VastaaPoista

Kivaa kun jätät kommenttia minulle!