torstai 26. maaliskuuta 2015

Kevät, tuo puutarhurin lempiaika (sisältää arvonnan)!


Lapsuuteni ja nuoruuteni olen asunut vanhassa maalaistalossa, jossa hääri emäntänä suhtkoht innokas puutarhan laittaja, eli äitini. Lapsuuteni ajan naapurissa asui myös isoäitini, joka oli vielä äitiänikin innokkaampi puutarhahommissa. Ja varmaankin kipinän puutarhahommiin olen saanu heiltä!

Muistan kun ensimmäisessä omassa vuokrayksiössäni oli kesäisin parveke täynnä kukkia että hyötykasveja. Parissa seuraavassa asunnossa ei sitten ollutkaan kunnon parveketta, niin silloin piti tyytyä sisäkukkiin. Ja tässä nykyisessä asunnossa on niin lämmin parveke (vaikka lasitukset olisi auki), että kukat sun muut eivät oikein menestyneet. Viime vuonna saatiin hyvä tomaatti sato, kun se oli istutettu tarpeeksi isoon ruukkuun.

Parina viime vuotena olen lähtenyt sormet syyhyten messukeskukseen Puutarhamessuille, ja tuo kuvassa oleva lilja on viime vuoden messujen satoa. Ja tänä vuonna ensimmäistä kertaa minulla on oikeasti puutarha, jonne voi oikeasti ostaa kunnolla jotain (nii, olihan puutarha jo edellisilläkin kerroilla, mutta siitä mitä sinne tehdään ja mihin, niin niistä ei ollut silloin hajuakaan...).

Turun messukeskuksessa järjestetään Piha & Puutarha messut 10.-12.4.2015. Messukeskus täyttyy silloin innokkaista puutarhureista, ja tarjolla on kaikkea puutarhakoneista siemeniin. Kamerakin saa silloin paljon kaunista kuvattavaa, kun näytteilleasettaja pistävät parastaan!

Ja arvatkaa oonko vähän innoissani kun pääsen arpomaan kolme lippupakettia teidän lukijoiden kesken. Jokainen paketti sisältää kaksi lippua messuille.
Mukaan arvontaan pääset kun kerrot minulle tähän postaukseen mitä sinä lähdet hakemaan messuilta. Jokainen kommentoinut saa yhden arvan, ja jos liityt lukijakseni tai jos olet jo lukijani, niin saat kaksi arpaa. Muista lisätä kommenttiin kuinka monella arvalla olet mukana ja myös sähköpostiosoitteesi, niin saan voittajiin nopeasti yhteyden. Arvonta suoritetaan ennen pääsiäistä, keskiviikko iltana 1.4.-15!


Kannattaa tykätä messujen facebook sivusta, niin pääsee fiilistelemään messuja jo ennen ja kuulemaan uusimmat uutiset, klik!


Postaus yhteistyössä Turun Messu- ja Kongressikeskuksen kanssa


10 kommenttia:

 1. Kahdella mukana.
  Messuilta haen uusia ideoita ja kukkia/ kasveja 3 vuotta vanhaan pihaamme.
  Riitta.m.lehtonen@luukku.com

  VastaaPoista
 2. Kahdella arvalla mukaan. Inspiraatiota ja ideoita lähden messuilta hakemaan =).
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista
 3. Ihana arvonta ja ilman muuta osallistun oikeen kahdella arvalla, kun täällä rapian puolen tunnin ajomatkan päässä möllötellään muutenkin.

  Viime vuonna kävin ensimmäistä kertaa koskaan puutarhamessuilla ja juuri Turussa siis. Olin hieman pettynyt rehellisesti sanottuna, mutta se johtui siitä, ettei ollut kokemusta moisista ja kun meillä oli alkamaisillaan ensimmäinen keittiöpuutarhakokeilu, niin toetysti olisin sitten halunnut ihailla kaikkea keittiöpuutarhaan liittyvää. Sitä osastoa ei messuilla ollut juuri lainkaan, mutta kukkia oli kaikissa eri muodoissaan valtavasti ja trenditkin näkyivät selvästi, sillä usein eri näytteilleasettajilla oli ihan samoja juttuja ja juurakoita kuin edellisellä se sitä seuraavalla näytteilleasettajalla.

  Tänä vuonna sitten on meillä niiden kukkien vuoro, joten innolla odotan pääsyä viime vuoden tarjontaa vastaavaan messukokemukseen :D Jos arpaonni suosii, voisin ottaa isännän lisäksi mukaan ystäväni, jonka arki tällä hetkellä kaipaisi kieltämättä piristystä ja ehkäpä voittolippu olisi sopiva porkkana sellaisen suuntaan :)

  jovelassa@gmail.com

  VastaaPoista
 4. Lähtisin hakemaan ideoita keskeneräiseen pihaamme. heipsu.heinonen@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Kaksi arpaa,
  Ideoita vanhaan pihaan...

  VastaaPoista
 6. Lukijana kahdella arvalla mukana.
  Odotan messuilta hyviä ideoita puutarhaan ja parvekkeelle.
  marvu954(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 7. Vihdoin sain aikaiseksi liittyä viralliseksi lukijaksi, vaikka pitkään oonkin jo tätä lukenut taka-alalla. Nykyiseen puutarhaan etsimään ideoita ja mahdollisesti jos jossain kohtaa ois se uusi isompi puutarha niin siihen myös jotain ajatuksia. Kahdella siis mukana.

  VastaaPoista
 8. Yhdellä arvalla mukana.
  Messuilta toivon vinkkejä pihan uudistamiseen.
  pussikarhu(at)luukku.com

  VastaaPoista
 9. Mää osallistun! Uusi mutainen piha kaipais ideoita! :)

  t. Mar

  VastaaPoista

Kivaa kun jätät kommenttia minulle!