sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Sängyn kunnostusprojekti

Päätin jo ennen kuin muutettiin, että esikoisen sängyksi uudessa kodissa tulee olemaan vanha päästä vedettävä sänky. Sänky jossa myös minä olen lapsena nukkunut yöni. Ja luultavasti siinä on myös nukkunut lapsena isäni taikka setäni. Lapsuudenkodistani kun löytyy samanlaisia sänkyjä kaksi kappaletta, joten olettaisin veljeksillä olleen samanlaiset sängyt. Se että onko sänky sitäkin vanhempi, niin sitä en tiedä. Pitää muistaa kysellä asiaa isältäni.

Sänky oli käyttämättömänä lapsuudenkodissani viimeiset 25-vuotta. Säilytys ulkorakennuksessa näkyy, kun maali oli alkanut hilseilemään. Aluksi yritin putsata maalipintaa soodapuhaltimella, mutta kompressorimme ei ollut siihen hommaan tarpeeksi tehokas (tai kompura oli lainavehje, nyt on ostettuu uusi ja tehokas). 
Sitten rupesin poistamaan maalia kuumailmapuhaltimella, ja sillä sain hitaasti mutta varmasti tuloksia aikaseksi. Homman aloitin jo kesäkuussa, mutta jotenkin kesä vei mennessään, enkä oikeen saanut hommaa etenemään. Kunnes syyskuussa päätin, että nyt on Oliverin aika saada sänky, ettei tarvii enää nukkua lattialla. Parinna päivänä kun kuopus nukkui päikkäreitä sain aikaseksi jotain. Kunnes yhtenä päivänä kuumailmapuhallin hyytyi heti kun aloitin hommat. Tuli sitten se kone tiensä päähän. Kuulin sitten appiukolta että se oli halpa ja vanha laite jo. Eikun ostamaan uutta. Ja ette usko, uusi ja tehokas kuumailmapuhallin sai työn luistamaan. Kumpa olisin heti ostanut uuden laitteen. Jokseenkin helpompaa hommaa kun kone toimii. 


Kun sain suunnilleen kaikkialta maalit poistettua, hioin pinnat hiomakoneella. Ensin 60 santapaperilla ja sitten vielä 100. Sitten olinkin jo niin malttamaton, että sänky oli pakko saada käyttöön. Olisi sitä vielä voinut hioa, mutta jätin projektin tällä kertaa tähän. Pikainen imurointi ja pölyjen pesu pinnasta pois ja sänky uuteen kotiin!


Vielä on mietinnässä mitä pinnalle vielä teen:
a) jätän tuollaiseksi
b) laitan pintaan tumman vahan
vai c) maalaan sängyn


Kyllä poika oli onnellinen eilen illalla kun pääsi sänkyyn nukkumaan!Samalla kun poika sai sängyn huoneeseen vaihdettiin huoneessa vähän järjestystä 
+ siivottiin :)

Alkutilanne, kaaos ja nurkassa patja sänkynä.


 Lopputilanne, uudelleen järjestelty ja siivottu huone!Vielä kun sais ne listat...8 kommenttia:

 1. Sängystä tuli kyllä hieno!!

  VastaaPoista
 2. Kivannäköinen huone ja kaunis sänky! Tykkään myös viljamin puodin pandoista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja jotain uutta on tulossa lisää. Käytiin eilen Ikeassa :D
   Viljamin puoti on kyllä ihana!!

   Poista
 3. Ihana sänky! Vau! Kyllä minäkin olisi onnellinen tuollaisesta sängystä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo olihan siinä kultaisella 80-luvulla hyvä nukkua :D
   Ihanahan se on!

   Poista

Kivaa kun jätät kommenttia minulle!