keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Tuskien taival!

Meijän kuopus, Matsu-poika täytti maanantaina puoli vuotta. Toivottu ja tärkeä lapsi hän on, mutta voi luoja millainen puoli vuotta meillä on ollut. Mini-äijä on huutanut puolen vuoden aikana enemmän kun isoveljensä vajaan kolmen vuoden aikana.
Ensimmäiset viikot hän huusi kaikki päivät, eikä nukkunut. Yöt nukkui kyllä todella hyvin yhdellä taikka kahdella heräämisellä. Sitten otin käyttöön työkaverin suosituksesta maidonsakeuttajan pulautteluun, ja sillä saatiin huutavasta vauvasta vähemmän huutava. No sitten alkoi poskien iho mennä huonoon kuntoon, yöt alkoi mennä huonommin ja muuallekkin kroppaa alkoi tulemaan kuivia kohtia. 2,5 kk ikäisenä kiikutin hänet ekaa kertaa lääkäriin. Sen jälkeen ollaankin sitten käyty monta kertaa lääkärissä, ja saatu reseptejä moniin eri rasvoihin.

Atooppinen ihottuma hänellä on, mutta se että mikä sen aiheuttaa ja millä se saadaan kuriin onkin nyt sitten ollut etsinnän alla. Isoveljellä kun ei ole ollut mitään iho ongelmia, eikä myöskään meillä vanhemmilla. Eikä allergioita meiltä myöskään löydy. Maidottomalla olin juuri melkein kuukauden ja sinä aikana pojan iho meni parempaan päin, kunnes se rupesi kutisemaan niin paljon että hän raapi öisin ihonsa rikki.
Kiinteitä ollaan maisteltu kuukauden päivät ja samalla seurattu tuleeko niistä jotain reaktiota. Vielä en ole huomannut niiden aiheuttavan mitään. Jos olisin saanut päättää, niin olisimme aloittaneet kiinteät vasta tällä viikolla, mutta lääkärin suosituksesta aloitettiin ne jo aikasemmin. Niillä haettiin helpotusta pulautteluun, ja on ne siihen auttanutkin. Nyt kun maitoa ei juoda niin usein ja kiinteät pysyvät paremmin sisällä.

Ja edelleen poika on huutava tapaus. Yli 8kg kun kantelee pitkin päivää, niin tietää kantaneensa. Liinaan en ole häntä vielä saanut tyytyväisenä ja manducassa huudetaan myös, mutta voidaan ottaa pienet unet. Onneksi Matias on oppinut nukkumaan päivisin (äidin ja isoveljen on päivittäin ulkoiltava ainakin pari tuntia, että pikkuveli saa nukkua). Yöt kun saataisiin vielä paremmaksi, niin äidillä ei olisi niin zombie-olo!

Toivottavasti kesä ja aurinko tuo helpotuksen pojan iholle ja samalla loppuisi tuo huutaminen :/

Kuvasta jäi puuttumaan uusin rasva, mutta on tuossakin jo ihan tarpeeksi rasvoja!p.s. Ekat muuttolaatikot pakattu, yksi huonekalu myyty, ja ensi viikon tiistaina ehkä saadaan lupa muutolle ;)


2 kommenttia:

  1. Hui onpa raskasta :( vielä kun kyseessä pieni ihminen joka ei osaa ite kertoa niin äidin tuska on moninkertainen. Toivotaan että kesä ja aurinko tuo helpotuksen <3

    VastaaPoista

Kivaa kun jätät kommenttia minulle!