perjantai 19. syyskuuta 2014

Maalämpö

Kyllä, edellisyönä (joo, luit aivan oikein yöllä) meille porattiin maalämpökaivo. Viime viikolla tuli tieto et tiistaina porataan, sitten kuultiin myös että maanantaina porataan. Tuli maanantai, ei näkynyt poraajaa, tuli tiistai ei näkynyt poraajaa. Keskiviikkona ei näkynyt poraajaa ja minäkin malttamattomana ajelin raksalle katsomaan joko jo! Kunnes ke iltana tuli tieto että poraaja tulee illalla ja poraan yöllä. Oho! Miehen veli onneksi pääsi käymään raksalla avaamassa ovet poraajalle, että hän sai sähköä ja vettä. Ja to aamulla kun Appiukko tuli hommiin, oli poraaja jo lähtenyt. Hänen käynnistään jäi vaan pieni putki maahan ja hivenen kurainen piha.


Ompahan taas yksi homma vähemmän listalla :D Pianhan meille voi laittaa lämmöt päälle (hyvä ajoitus jos ens viikolla rupee viilenemään).
Komiasti on seinät noussu saunatiloissa. Isännän valtakunnasta eli saunasta tulee kyllä tarpeeksi suuri. Ei ainakaan tuu ahtaus.

Kodinhoitohuoneen seinä johon tulee kurapiste. Tästä mä oon niin paljon haaveillut viimeiset 9-vuotta, kun koira on ollut mulla!

Pesuhuonetta, ja tuohon tulee vessanpytty ja lavuaari (pesuhuonetta väännettiin monet kerrat, ja loppujen lopuksi noi on mun mielestä väärässä paikassa, mut aina välillä pitää tehdä kompromisseja).


Viime viikolla mies lähti ostamaan oviin lukkoja, ja sillä reissulla hän soitti kotiin että minkä väriset lukot hän ostaa, kromiset vai harjatut. Toisin sanoen minkä laiset ja väriset oven painikkeet meille tulee. Olin ihan et apua, pitääkö mun yhtäkkiä päättää jotain tällaista. Sovittiin että mietitään asiaa yön yli. No en netistä katsomalla tullut yhtään viisaammaksi. Ja tajusin että ei sitä kyl yleensä kiinnittä huomiota ovenkahvoihin (paitsi sitten kun ne ei toimi...). Seuraavana päivänä mentiin yhdessä lukkoliikkeeseen ja pienen pähkäilyn jälkeen päädyimme ostamaan samantien lukot ja painikkeet.

Pääoveen, kodinhoitohuoneen oveen ja kellarin oveen tuli tämä Duetto 8 malli.

Ja terassin ja parvekkeen oviin Parlament 22.

Haluttiin vähän kevyemmät kahvat terassille ja parvekkeelle, kun ne on niin näkyvissä sisätiloissa. Samaa painiketta voi käyttää sisäovissa. En kyllä yhtään tiedä onko painikkeet sellaiset että sopivat talomme tyyliin, mut en jaksanut ajatella asiaa yhtään enempää :)Parvekekkin on saanut lattian, eli asiat etenee...
...Ja talon edestä on purettu telineet pois!Ihanan lämmin syksy ollut! (sammakko <3 )


2 kommenttia:

  1. Meille tuli myös kura-allas kodinhoitohuoneeseen, josta myös sisäänkäynti. Se oli mulle ihan ehdoton koiran ja kolmen 1-5 vuotiaiden lasten kanssa. Ei olla vielä päästy kunnolla testaamaan, ku on ollut niin hyvät kelit, mutta kai se syksy tästä pian tulee.
    Hyvältä näyttää teidän raksalla ja kivaa kun tulee valmista. :)

    VastaaPoista
  2. Meil oli suunnitelmissa kans laittaa kellariin kura-allas, mut päädyttiin sit jättämään sielt pois. Eiköhän tuo yks riitä :) Toivottavasti ette pääse viel testaamaan sitä, eli et kelit pysyis hyvänä :D

    VastaaPoista

Kivaa kun jätät kommenttia minulle!