tiistai 17. kesäkuuta 2014

Meille tulee vettä!! (ja huussi löytyy)

Päivät kuluu vinhaa vauhtia, et tännekkään ei kerkee päivittelemään. En sit tiiä onko positiivista vai negatiivista?!
No mutta asiaan. Puolitoista viikkoa sitten saattiin vihdoin avattua pääventtiilit vesihanasta, ja meille alkoi tulla vettä! Jee! Alkuun vettä tuli aika pienellä paineella, ja ensi ajateltiin että kyllä se siitä voimistuu kun kaikki ilmat tulee putkista pois. Mutta ei, paine ei kasvanut vaikka vettä päästettiin letkulla pihalle. Seuraavana päivänä isäntä ja appiukko tutki asiaa, ja avasivat jonkun suodattimen ja sieltähän se syyllinen löytyi. Sinne oli kaikki roska ja puru kerääntynyt, ja vesi ei päässyt virtaamaan täysillä. Tuon operaation jälkeen alkoi vesi virrata todella hyvällä paineella!

Poikakin pääsi leikkimään vedellä!
Enää ei tarvitse kantaa juomavettä ja kukkien kasteluvettä kaupungista raksalle!


Luonto on kyl hoitanu aika hyvin tuon kukkien kastelun (onneks, nyt ei sillä oo enää väliä kun vettä tulee) ja liljat on hienosti nousseet kukkapenkistä ylös. Sen sijaan ei ainakaan vielä sunnuntaina ei ollut gladiolukset nousseet pintaan :(
Viime viikoloppuna isäntä ja appiukko pystytti tontille huussin. Partiolippukuntamme sai viitisen vuotta sitten lahjoituksena huussin, mutta kun meillä oli jo yksi tuplahuussi käytössä, niin huussi kasaaminen on vaan jäänyt. Ajattelin sitten pelastaa huussin ja ostin sen pois lippukunnalta. Jonkin verran oli jo lahoamista tapahtunut, mutta onneksi pahimmin märäntyneet laudat oli ylimääräisiä. Huussista puuttui muutama ylä"hirsi", mut miehet teki siihen väliaikaisviritelmän. Samoin katto on väliaikainen. Pääasia oli et saatiin huussi käyttöön. Tarkoitus on myös laittaa sinne kompostoiva huussisysteemi, mutta saavi hoitaa hommansa näin alkuun :)
Lähdin sitten tänään käymään Ikeassa, ja mukaan tarttui huussiin wc-paperiteline, naulakko, peili ja peltiämpäri kuiviketta varten. Vielä kun säät vähän lämpeis et pääsis maalaamaan tämän hotelli helpotuksen, niin pääsis tekemään ensimmäiset sisustukset :D


Huussihan on sijoitettu autotallin taakse, mut kuitenkin niin että sinne olis helppo mennä. Ei tarvii sit kesäsin aina mennä sisälle vessaan, vaan voi käväistä tuolla. Itse ainakin lapsena käytin tosi paljon ulkohuussia, ja sen aijon myös meijän lapsille opettaa.

Meijän naapurinahan on kesäteatteri ja heijän huussi on ollut ihan meijän rajalla, ja sitä oon käyttäny kun hätä on yllättänyt. Mut olivat puhuneet miehelle että siirtävät tämän vanhan huussin inva-huussin viereen toiselle puolelle pihaa. Ja eilen olikin jonkinlainen nosturi-trukki-systeemi käynyt siirtämässä tämän huussin. Et sopivaan aikaan meijän huussi tehtiin :D Sinänsä hyvä että siirsivät sen, ettei teatterivieraat kulje ihan pihamme vieressä! (on muuten tulossa taas ihan loistava esitys heille teatteriin, Pokka pitää. Itsekkin menen talkooapuna vähän hommiin kahvioon pari kertaa)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kivaa kun jätät kommenttia minulle!