maanantai 11. marraskuuta 2013

Banaani-Suklaa muffinssit

Pöydällä lojui kaksi jo hyvin tummaa ja ei enään niin minuun makuuni sopivaa banaania. Sitten muistin että näin ONNENAPILOITA-blogissa tekstin että näihin muffinsseihin käy hyvin kypsyneet banaanit. Äkkiä hakemaan reseptiä ja leipomaan.

Maito puuttuu kuvasta :)


60 g voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 kananmunaa
1 dl maitoa
1 1/2 dl kaurahiutaleita
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilijasokeria
1 tl jauhettua inkivääriä
2 banaania
suklaata

Vatkaa voi, sokeri ja fariinisokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten, sen jälkeen maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele seokseen. Survo banaanit ja rouhi suklaa. Kääntele ne taikinaan. Paista uunissa keskitasolla 225 asteessa noin 20 minuuttia.



Taikinasta tuli 15 kpl muffinseja. Kaapissa oli tuota tumma leivontasuklaata, mut se kävi tähän hommaan hyvin. Inkivääriä en laittanut kun sitä mulla ei ollut. Leipomisen edetessä huomasin että ainesosaluettelosta puuttui maito, ja äkkiä hakemaan muita reseptejä että kuinka paljon maitoa laitetaan. Päädyin laittamaan kaksi ruokalusikallista. Nyt ohjeeseen on korjattu tuo asia.


Osan muffinsseista koristelin valkosuklaalla ja pojan synttärikakusta jääneellä kiillekoristeella. Ja ne mitkä meni pakkaseen jäi ilman koristeita.

Alkuperäinen ohje, klik

1 kommentti:

  1. Näyttää hyvältä :) Meilläkin käy banaaneille usein noin joten tällaiselle reseptille on kyllä tarvetta!

    VastaaPoista

Kivaa kun jätät kommenttia minulle!