maanantai 16. joulukuuta 2013

Perustukset

Ompas päivät hurahtaneet vauhdilla ohi. Ehkä se että isäntä oli kotona 4 viikkoa vaikutti siihen, että en oo tänne pahemmin kerennyt. En lukemaan enkä kirjoittelemaan. Ei me kyllä mitään ihmeellistä olla tehty, ollaan oltu kotona ja mäkin oon päässy menemään ilman poikaa. Vaikka poika onkin tosi ihana, niin ihana silti välillä olla yksin liikenteessä.

Mutta nyt vihdoin on lakanut tapahtumaan tontilla oikeen urakalla. Perustusten muotit oli valmiit 4.12. ja silloin oli myös aloituskokous (vihdoin). Seuraavana päivänä oli perustusten valu, ja sitä sitten pähkättiin että millaset suojat valun päälle laitetaan, kun oli luvattu lumisadetta ja pakkasta. No loppujen lopuksi valuun laitettiin lämpölangat (ja taidettiin sinne joku puhallinkin laittaa puhisemaan). Loppujen lopuksi sää ei onneksi ollutkaan kauhean paha. Viime viikon valu on saanut olla ja kuivua. Kerrankin olen ollut onnellinen siitä että lämpötila on ollut plussan puolella. Tällä viikolla pitäis tulla harkot ja työmiehet pääsee rakentamaan kellaria. Kellari valetaan kahdessa osassa, eli ensin ladotaan puolet harkoista ja valetaan, ja sen jälkeen ladotaan loppuosa ja valetaan. Ja edelleen toivon että sää pysyy plussan puolella (no jouluna sais olla vähän pakkasta ja hitusen lunta).

Talon perustukset

Talousrakennus

Samaan aikaan kun pohjaa on tehty on kaivurimiehet kaivelleet vesijohtoja. Se onkin ollut mielenkiintoinen urakka. Kunnan papereissa oli että vesijohto kulkee isäni pellossa. Isäni sanoi että ei siellä mitään kulje. Asiaa tutkittua kunnasta tuli tieto että kartta olikin ollut vain suunnitelma, ja toteutus olikin ihan muualta. Kun vesijohdon pää kaivettiin esiin selvis että siellä oli liian pieni putki. Kunta oli joskus naapurille antanut avustusta isompaa putkea varten, ja sinne olikin laitettu pienempi.. No onneks nyt sitten kunnan piikkiin vedetään isompi putki samaan paikkaan, ja kaikki kolme taloa (kaksi taloa oli siinä ennestään) saavat siitä veden. Naapurillekin tulee parempi paine veteen. Eli kaivurimiehilläkin on hommaa riittänyt (meilläkin on kaivettu maahan kaikennäköisiä putkia ja jätekaivo). Ilmeisesti tällä viikolla pitäis tulla sähköt tontille!

Eino myrsky marraskuun puolessa välissä ei saanu meillä tuhoja aikaan, mutta Seija se sitten pistikin tuulemaan. Meillä oli yks mänty kaatunut tiellemme (yksi sellainen mänty mikä oltiin säästetty pihalla) ja kalllion puolella oli pari mäntyä ruvennut nojailemaan kalliota, ja muutama puu oli kaatunut. Isäntä kävi eilen pilkkomassa sen tiellä olevan. Kyllä polttopuuta piisaa. Kyllä nämä myrskyt sais jo olla
Mukavaa viikkoa kaikille!!

P.S. Toi on meijän talon seinä. Elementit on jo valmiina, vko 7 on niiden toimitus (kunhan nyt ei pukkaa mitään kauheeta talvea päälle...). Kuva Jetta-talo.


2 kommenttia:

  1. Jeejee. Hienolta näyttää! Nyt se eteneekin hurjaa vauhtia tästä eteenpäin. Kokoajan lisää vaan näkyvää jälkeä tulee. :)

    VastaaPoista

Kivaa kun jätät kommenttia minulle!